Info strand
 
 
 

 

Op het strand van Hoek van Holland geldt een aantal spelregels. Deze regels zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Rotterdam / deelgemeente Hoek van Holland.

HONDEN (APV art. 2.4.10 - lid 4) (besl. DG HvH-06-07-1995)

Gedurende de periode van 1 mei tot 1 oktober mogen honden tussen 09.00 en 19.00 uur NIET op het strand komen. Dit verbod geldt niet voor het strandgedeelte tussen het Verkeersbegeleidingscentrum Rivierkant (herkenbaar aan de gele radarmast) en de Waterweg. In het DUINENGEBIED geldt geen hondenverbod. Uw hond moet dan wel aangelijnd zijn.


BARBECUES/KAMPVUREN

Het aanleggen van barbecues en kampvuren is NIET toegestaan. 

zo moet het BESLIST niet .... !!!!

VAARTUIGEN (surfplanken/catamarans/zeil - en motorboten)

Het starten en landen van bovengenoemde vaartuigen kan alleen op het strand aan de Rechtestraat. Hier ligt een met borden aangegeven strandstrook met een breedte van 150 meter. Na het uitvaren dient u minimaal 150 meter vanaf de laagwaterlijn de zee in te gaan en te blijven. Dit is met gele boeien aangegeven.

Het varen met JETSKIES is NIET toegestaan.


PAARDEN (rij - en trekdieren)

Van 1 mei tot 1 oktober tussen 09.00 uur en 21.00 uur is het niet toegestaan zich met een paard op het strand te begeven.


MOTORVOERTUIGEN/BROMFIETSEN EN FIETSEN

Het is verboden om met een motorvoertuig of bromfiets op het strand te rijden. Ook het fietsen is niet toegestaan.


VLIEGEREN

Het z.g. "wedstrijdvliegeren" valt onder evenementen. Voor recreatief vliegeren zijn geen bijzondere bepalingen. Wel wordt u verzocht rekening te houden met de veiligheid van de overige strandbezoekers.


NAAKTRECREATIE

Naaktrecreatie is alleen toegestaan op het speciaal daarvoor aangewezen strandgedeelte. Dit is gelegen 50 meter ten noorden van het slag Stuifkenszand. In het duinengebied is naaktrecreatie NIET toegestaan.


KITESURFEN (APV art. 5.7.4. / besluit deelgemeente HvH - ro 040242)

Voor kite surfers is een speciale start - en landingszone beschikbaar op het strand aan de Rechtestraat. Deze zone is 100 meter breed. Alleen vanuit deze zone mag gestart worden. Na eerst 150 meter richting zee, kan men noord en zuid verder surfen. Let op: het landen dient eveneens in deze zone plaats te vinden.